محمدحسین بنی اسدی

محمدحسین بنی اسدی
مصاحبه کننده: رامیار خلیلی
تعداد مصاحبه‌ها: 1 جلسه
موقعیت: تهران

خلاصه:

محمد حسین بنی‌اسدی متولد سال 1321 در شهر اصفهان است. سال‌های آغازین تحصیلات ابتدایی را در اصفهان گذراند و سپس همراه با خانواده به تهران مهاجرت کرد. دورۀ دبیرستان را در مدرسۀ هدف 1 در رشتۀ تجربی به پایان رساند و یک سال بعد، در سال 1340 برای تحصیل در رشتۀ علوم مهندسی در مقطع کارشناسی به امریکا رفت و وارد دانشگاه پوردو شد. دانشگاه پوردو در آن زمان از بهترین دانشگاه های مهندسی امریکا بود که برای اولین بار انتقال تصویر تلویزیونی توسط دپارتمان برق این دانشگاه انجام و زمینه‌ساز اختراع تلویزیون شد.
بنی اسدی در سال 1346 پس از دریافت مدرک کارشناسی ارشد خود به ‌ایران بازگشت و در دانشگاه اصفهان به تدریس پرداخت و در سال 1347 پیشنهاد تأسیس مرکز کامپیوتر دانشگاه اصفهان و تدریس چند واحد درس کامپیوتر در این دانشگاه را داد. در سال‌های 48 یا 49 مرکز کامپیوتر در دانشگاه اصفهان تأسیس شد. او پس از مدت کوتاهی در دانشگاه اصفهان سیستم آموزشی دانشگاه، امور ثبت نام و برنامه ریزی کلاس ها را از طریق کامپیوتر انجام داد. آن زمان، دوران آغاز ورود کامپیوتر به وزارتخانه‌ها، ارتش و شرکت‌های بزرگ بود.
وی پس از دوران تدریس در دانشگاه اصفهان، به تهران رفت و در دوران مدیریت آقای قراچه داغی وارد سازمان تازه تأسیس مدیریت صنعتی شد و به مدت ده سال در آنجا مشغول به کار شد. سازمان مدیریت صنعتی یک شرکت مشاوره در زمینۀ مدیریت صنعتی بود که در این دوران کامپیوتری کردن سیستم های دانشگاهی را برای دانشگاه های تهران و تبریز نیز انجام داد و برای کامپیوتری کردن سیستم برق رسانی سد دز به وزارت نیرو مشاوره داد. یکی دیگر از مشتری‌های سازمان مدیریت صنعتی شرکت نفت بود و این شرکت برای کارکنان شرکت نفت دورۀ طراحی سیستم‌ها برگزار کرد. بنی اسدی مدرس طراحی MIS و management information system برای کارشناسان شرکت نفت بود. سازمان مدیریت صنعتی بیشتر طراحی کلی سیستم‌ها، نوشتن منطق وspecification سیستم‌ها، تست و اجرای آن بر روی کامپیوتر کارفرما را اجرا می کرد. مشاوره دربارۀ سیستم pyroll وزارت دارایی و طراحی database بانک مرکزی دو نمونۀ دیگر از مشاوره‌های سازمان مدیریت صنعتی در سال 56 بود. برخی از این مشاوره‌ها پس از انقلاب نیز برای تکمیل سیستم‌ها ادامه پیدا کرد. از جمله افرادی که با این سازمان همکاری می کردند می توان به دکتر سمسارزاده استاد دانشگاه شریف [صنعتی آریامهر] و فارغ التحصیل دکترای کامپیوتر از دانشگاه پنسیلوانیای امریکا، آقایان فواد جلال فاطمی و کمره‌ای برنامه نویسان شرکت و آقای خسرو ورزا مهندس برق اشاره کرد. پیش از انقلاب یکی از شرکت‌هایی که در این زمینه فعالیت داشتند، شرکت‌ها جنرال سیستمز بود که توسط آقای داریوش مهذبی، یکی از کارکنان سابق سازمان مدیریت صنعتی، تأسیس شده بود. بنی اسدی در سال 1356 یکی دیگر از شرکت‌های ارائه دهندۀ خدمات کامپیوتر به نام cybernetics را تأسیس کرد که سیستم آب شهر اصفهان و چند شهر دیگر را کامپیوتری کرد.
خسرو قشقایی از کارشناسان اصلی سازمان مدیریت صنعتی بود که به همراه پرویز کرمانی و ناصر توفیق کتاب کامپیوتر و برنامه نویسی به زبان فرترن را به رشتۀ تحریر درآورد و از دوستان و همکاران بنی اسدی در این سازمان بود.
در سال 60 و پس از بیرون آمدن از سازمان مدیریت صنعتی، بنی اسدی یک شرکت مهندسی مشاوره به نام بنیاد صنعتی ایران تأسیس کرد که تا به امروز پابرجاست. از جمله کارهای این شرکت تهیۀ strategy plan برای بخش IT وزارت راه و کامپیوتری کردن سیستم های انبار یکی از شرکت های ارتش بود.