نمایشگاه مجازی وب

نمایشگاه مجازی رایانه‌های همراه

1
2
3
4
5
6
7
8
9

رایانه‌های جیبی تنوع می‌یابند

پِن‌پد

همانند پالم‌پایلوت (PalmPilot)، پن‌پد (PenPad) که یک رایانۀ دستی مبتنی بر قلم بود و می‌توانست عمل همگام‌سازی داده‌ها را انجام دهد. به این معنی که به عنوان مثال اگر آن را به رایانۀ شخصی وصل می‌کردید، نرم‌افزار تغییراتِ ایجادشده در فهرست آدرس‌ها را در هر دو دستگاه اعمال می‌کرد.

رایانه‌های جیبی تنوع می‌یابند

انقلاب رایانه‌های مبتنی بر قلم شکست خورد، اما میراث مهمی بر جای گذاشت. بسیاری از مهندسین برای ساخت رایانه‌های مبتنی بر قلم، دست به نوآوری‌های گسترده‌ای زدند و سخت‌افزارهای جدیدی را توسعه دادند که سیستم‌عامل‌های تلفن همراه مانند پن‌پوینت (PenPoint) و نیوتون (Newton) را اجرا می‌کرد. این پلتفرم‌ها همه‌منظوره بودند و ترکیبی بودند از سخت‌افزار و سیستم‌عامل، که یک توسعه‌دهنده می‌توانست برای آن‌ها نرم‌افزارهای کاربردی جدید بنویسد؛ تقریباً شبیه پلتفرم‌هایی که برای رایانه‌های شخصی ساخته شده بود. این امر راهی به سوی ساخت رایانه‌های دستی با گرافیک پیشرفته بود و این امکان را برای خریداران رایانه‌های دستی فراهم آورد که بتوانند با استفاده از این ابزارها کارهای مختلفی انجام دهند: از عملیات بانکی گرفته تا وب‌گردی.

پالم‌تاپ سونی (PalmTop PTC-300)

این محصول سونی مجهز به قلم بود و توانایی تشخیص دستخط را داشت. این دستگاه فقط در ژاپن به فروش رفت.

زاروس (Zaurus PI-3000)

زاروس در ادامۀ سری ویزارد ساخت شرکت شارپ به بازار عرضه شد. این دستگاه الهام‌بخش رایانۀ نیوتن بود. زاروس سیستم‌عاملی اختصاصی داشت. این مدل بیش از هر رایانۀ جیبی در ژاپن به فروش رسید. مدل‌های بعدی که به بازار عرضه شدند قابلیت اتصال به شبکه بی‌سیم نیز داشتند.

دستیار دیجیتال جوردانا (HP Jornada 928)

این رایانۀ جیبی براق و تمام‌رنگی در یکی از فیلم‌های جیمز باند با نام «دنیا کافی نیست» جهان را نجات داد. سری محبوب جوردانا محصول اچ‌پی از رایانه‌های جیبی تا ساب‌نوت‌بوک‌ها و حتی یک مدل گوشی را شامل می‌شد. همۀ این دستگاه‌ها از ویندوز CE استفاده می‌کردند.

آی‌پک (Compaq IPAQ 3650)

این مدل کامپک یکی از شناخته‌شده‌ترین دستگاه‌هایی بود که ویندوز CE، اولین سیستم‌عامل جدی مایکروسافت برای موبایل، را اجرا می‌کرد.

پسیون: یک مسیر متفاوت

فیزیکدان انگلیسی دیوید پاتر و دانشجوی وی چارلز دیویس، شرکت پسیون (Psion) را به عنوان یک شرکت نرم‌افزاری راه‌اندازی کردند. رایانۀ مخصوص برنامه‌ریزی شخصی آن‌ها در سال 1984 پسیون را به اولین شرکت موفق تولیدکنندۀ رایانه‌های جیبی تبدیل کرد. اکثر اروپایی‌ها رایانۀ شخصی نداشتند، بنابراین پسیون اغلب تنها رایانۀ صاحب‌اش بود. پلتفرم پسیون بعداً به سیمبین (Symbian) تبدیل شد که نیمی از گوشی‌های هوشمند جهان با آن کار می‌کردند.

طرح اولیۀ پسیون

این طرحِ مارتین ریدیفورد، طراح تمام محصولات پسیون است. او به جای کارمند شدن، شرکت طراحی خود را با کمک پسیون راه‌اندازی کرد.

رایانۀ برنامه‌ریزیِ پسیون سری 3

از سری 3 که یک رایانۀ مینیاتوری کامل با رابط کاربر گرافیکی بود، حدود 1.5 میلیون عدد به فروش رفت. دارای سیستم‌عامل پیشرفته چندوظیفه‌ای با قابلیت حفاظت از حافظه (memory protection) بود. سری 4 ارائه نشد چون این عدد به باور مردمان شرق دور نحس است.

تبلیغات پسیون سری 5

10
11
12
13
14
15