نمایشگاه مجازی وب

نمایشگاه مجازی رایانه‌های همراه

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13

گوشی‌ها هوشمند می‌شوند

بروشور نوکیا 9000

سخت افزار نوکیا 9000 دو بخش مجزا داشت: یک گوشی کامل و یک رایانۀ دستی. هر دو در ابعاد کامل. این دستگاه در فیلم «قدیس» (The Saint) محصول 1997 در دستان شخصیتی که وال کیلمر نقش‌اش را ایفا می‌کرد، نمایش داده شد.

گوشی‌ها هوشمند می‌شوند

سایمون (Simon) اولین دستگاهی بود که رایانۀ دستی و گوشی همراه را در سال 1993 با هم ترکیب کرد. این تجربه شکست خورد. سری کامیونیکیتور نوکیا و دستگاه‌های مشابه دیگر تا حدودی در بازار موفق‌تر بودند. بدین ترتیب امکان ارائۀ سرویس دیتا به قابلیت‌های گوشی اضافه شد. این قابلیت شامل پیروی از استاندارد WAP (پروتکل اتصال بی‌سیم) و قابلیت ارسال پیامک (SMS) می‌شد که به شکل غیرمنتظره‌ای بسیار محبوبیت یافت.

جف هاکینز: رابط کاربری گوشی وایزر

فهرست 1-گوشی وایزر 2-گرید-پد

نمونۀ اولیۀ چوبی وایزر (Visor)

برخی از گوشی‌های هوشمند اولیه همان رایانه‌های دستی بودند که با یک گوشی همراه ترکیب شده بودند. این نمونۀ اولیه برای مدل‌سازی بدنۀ وایزر ساخته شد.

گوشی سیمون

با اینکه سیمون در بازار به موفقیت دست نیافت، ولی عنوان اولین گوشی هوشمند را به دست آورد. سیمون ترکیبی بود از برنامه‌ریز شخصی، فکس و پیجر. این دستگاه پیشگام استفاده از صفحۀ لمسی به جای دکمه (جهت تایپ و شماره‌گیری) نیز بود. در کنار این ویژگی‌های چشم‌گیر، ویژگی‌های منفی هم داشت. هم شکل‌اش و هم وزن‌اش آدم را یاد پاره‌آجر می‌انداخت. کمتر از 30 دقیقه می‌شد با آن حرف زد، و قیمت‌اش هم 899 دلار بود.

صفحه‌نمایش سیمون

سیمون در واقع با همان امکاناتی ظاهر شد که بعدها در گوشی‌ها متداول گشت. البته منهای مرورگر وب. همچنین یک نرم‌افزار ترسیم به طور پیش‌فرض روی آن نصب بود. این گوشی در فیلم «شبکه» (The Net) به نمایش در آمد.

موتورولا تایم‌پورت، تلفنی با قابلیت WAP

شبکه‌های دادۀ اولیه برای این‌که بتوانند روی گوشی به خوبی عمل کنند به قدر کافی سریع نبودند. مرور وب در آن‌ها به صورت کارآمد انجام نمی‌شد. یکی از راه‌حل‌ها استفاده از استاندارد WAP (پروتکل برنامۀ بی‌سیم) بود.

نوکیا 9000

وقتی بسته می‌شد یک گوشی موبایل بود و وقتی بازش می‌کردید تبدیل به یک رایانۀ دستی می‌شد. نوکیا 9000 احتمالا اولین گوشی‌ای بود که مرورگر وب داشت، و یقینا اولین گوشی‌ای بود که صاحب مرورگر وب گرافیکی بود.

گوشی‌های هوشمند موفق می‌شوند

این چهار خانواده از محصولات، گوشی‌های هوشمند را به سطح تولید انبوه رساندند.

نیلز ریدبک

رابط کاربری R380

تلفن اریکسون P800

سیستم‌عامل سیمبین که مبتنی بر پسیون ساخته شده بود گوشی‌های هوشمند محبوبی را به بازار اروپا معرفی کرد. P800 از یک نسخۀ کمیاب و مبتنی بر قلم سیستم‌عامل سیمبین استفاده می‌کرد. P800 محصول اولیۀ سرمایه‌گذاری جسورانه و مشترک سونی- اریکسون بود.

گوشی هوشمند ترئو 180 (Treo 180)

گوشی‌های ترئو در آمریکای شمالی بسیار موفق بودند. طراح این گوشی، جف هاکینز، یک صفحه‌کلید شستی شبیه آن‌چه روی گوشی بلک‌بری بود برای آن طراحی کرد و از این لحاظ این گوشی با صفحه‌کلید قلمی پالم‌پایلوت متفاوت بود. پالم به عنوان سیستم‌عامل در این محصول و محصولات شرکت‌های دیگر استفاده می‌شد.

ابزار بی‌سیم 5810 محصول بلک‌بری

5810 که توسط بلک‌بری به بازار عرضه شد اولین دستگاهی بود که همزمان یک دستگاه دریافت و مدیریت ایمیل، و یک گوشی هوشمند کامل بود. موفقیت آن رقابت جدیدی را در بازار گوشی‌های هوشمند ایجاد کرد. این دستگاه در ابتدا برای مشتریان اهل کسب‌وکار که قابلیت پیام‌رسانی برایشان یک ویژگی مهم بود به بازار عرضه شد.

تلفن آی-مُد (i-mode)

آی-مد اولین سیستم محبوب برای دسترسی به وب روی گوشی‌های همراه بود و در ژاپن ساخته شد. برخی از سایت‌های مربوط به تلفن‌های آی-مد رسما توسط NTT DoCoMo (شرکت مهم مخابراتی در ژاپن و مبدع آی-مد) تایید شده و به صفحۀ اصلی این شرکت لینک شدند. ولی اکثر این گوشی‌ها به صورت غیررسمی فعال بودند.

14
15