نمایشگاه مجازی وب

نمایشگاه مجازی تولد رایانه

1
2
3
4
5
6
7
8

رمزگشایی

کلوسوس: رمزگشایی

توانایی ارسال پیام‌های مخفی و رمزگذاری‌شده نازی‌ها را قادر ساخت در اوایل جنگ جهانی دوم دست به حملاتی ویران‌گر و بی‌رحمانه بزنند. ریاضی‌دانان و مهندسان در جبههٔ متفقین برای ساخت ماشینی که قادر به شکستن کدها باشد به تکاپو افتادند. از این جهت بایستی به رایانۀ کلوسوس (Colossus) ادای احترام کنیم: بابت این‌که کمک کرد جنگ به پایان برسد و آغازگر عصر محاسبات بود.

رمزگشایی

برای رمزگشاییِ نقشه‌ها و حرکات دشمن در طول جنگ جهانی دوم، بریتانیا تیم فوق‌العاده‌ای از ریاضیدانان و مهندسان را در پارک بلچ‌لی گرد هم آورد. وظیفهٔ این تیم توسعۀ ماشین‌هایی بود که بتوانند کدهای رمزیِ آلمانی‌ها را بشکنند. از جمله موفقیت‌های آن‌ها رایانۀ کلوسوس (به معنای غول‌آسا) بود، یک رایانهٔ رمزشکن الکترونیکی که تا دههٔ 1970 جزو اسرار نظامیِ طبقه‌بندی‌شده بود.

یگان ورن ادارۀ کلوسوس مارک 2 را به دست می‌گیرد

وِرن یا یگان زنان نیروی دریایی سلطنتی بسیاری از ماشین‌های رمزشکن کلوسوس متعلق به ارتش بریتانیا را اداره می‌کرد. در ایالات متحده امریکا 600 زن از سربازان نیروی دریایی موسوم به وِیوز (به معنای امواج) از ماشین‌های دیگری برای شکستن کدهای آلمانی استفاده می‌کردند.

دستگاه رمزگذاری/رمزگشایی اِنیگما (ENIGMA)

ماشین رمز انیگما (در لغت به معنای راز) توسط ارتش آلمان در جنگ جهانی دوم استفاده شد. پیام‌های تایپ‌شده با این دستگاه رمزگذاری شده و سپس با کد مورس ارسال می‌شد. بر اساس تلاش‌های قبلی لهستانی‌ها برای رمزشکنی، ماشین‌های ویژه در ایالات متحده و بریتانیا به‌طور مخفیانه کدهای انیگما را شکستند.

قرقره نوار باریک کلوسوس

این یکی از معدود قطعات بازمانده از ماشین‌های کلوسوس است که در پارک بلچ‌لی بریتانیا برای شکستن رمز پیام‌هایی استفاده شد که توسط ماشین لورنز ارتش آلمان در طول جنگ جهانی دوم کدگذاری شده بود. وینستون چرچیل اذعان کرد که ماشین‌های کلوسوس جنگ را کوتاه کردند، ولی دستور داد نابود شوند و جزو اسرار نظامی باقی بمانند.

9
10
11
12
13
14
15
16
17